viernes, 11 de septiembre de 2015

Maletes viatgeres, baguls contacontes i altres materials especials



La biblioteca del Cefire de València posa a la vostra disposició per a este curs escolar tots els materials especials que a continuació anem a descriure-vos.
Les condicions generals del préstec són les següents (encara que alguns materials tenen particularitats que ací i aquí teniu explicades):
El préstec es pot sol·licitar en qualsevol moment al llarg del curs escolar, encara que és preferible fer-ho en els primers mesos per a assegurar-se la disponibilitat.
S'ha de sol·licitar posant-se en contacte amb la biblioteca del CEFIRE de València a través del telèfon (961206965 Ext. 400761) o per correu electrònic (bibliovalencia.pv@gva.es o bibliovalencia.es@gva.es ), o presencialment.

Cocollibre i Cocollibre nou



El Cocollibre i el Cocollibre nou són un recurs d'animació lectora, creat per mestres d'educació infantil i primer cicle de primària. L'eix central d'este material és un personatge de ficció el Cocollibre, un personatge secret, que un dia envia una carta dient que hi anirà a visitar els xiquets, però que primer els anirà donant unes pistes perquè endevinen qui és. Quan s'acaben les pistes, el personatge apareix i els conta el conte del Cocollibre en el que es parla de les meravelles que podem trobar-se en la biblioteca.


 Imatge presa: http://blogdireneivorra.blogspot.com.es/
 

Maletes Viatgeres


Les maletes viatgeres són un recurs d'animació lectora, creat per mestres d'educació infantil i primer cicle de primària. Les maletes contenen al voltant de 60 llibres de literatura infantil i juvenil en castellà i valencià, un dossier per als mestres amb propostes i activitats, i diversos materials per a poder treballar l'animació lectora.


Imatge presa de: http://ceipmarquesdesantillana.centros.educa.jcyl.es/sitio/index.cgi?wid_item=117&wid_seccion=34

Actualment es troben disponibles les maletes següents:
  • Maleta de la rialla/Maleta divertida: el recurs consta d'una maleta plena de llibres, una bossa de viatge amb diferents propostes didàctiques i el personatge de la maleta, i un franelograma. La temàtica del recurs gira entorn de l'humor i la rialla.
     

  • Maleta de l'amistat: el recurs consta d'una maleta carregada de llibres i una bossa de viatge amb els personatges de la maleta i activitats didàctiques per a treballar l'animació a la lectura i l'educació en valors, en concret, l'amistat.


  • Maleta que viatja pel món: el recurs consta d'una maleta plena de llibres i una bossa de viatge amb diferents propostes didàctiques que tenen per objectiu treballar l'animació a la lectura i el valor de la diferència i la multiculturalitat. Esta maleta està recomanada per a primària.



  • Kamishibai NOU: Kamishibai, en japonés, vol dir “teatre de paper”. Es tracta d’una forma de contar contes per mitjà d’un teatret de tres portes (“butai”) en el que es col·loca un conjunt de làmines que té un dibuix en la cara que es mostra a l’auditori i text en l’altra. Un narrador s’encarrega de col·locar-se darrere del teatret i anar llegint el text que apareix en cada làmina i anar passant-les. El nostre Kamishibai conté una guia d’aprofitament didàctic i tres contes: El gat sol (Vietnam) i Hans i la princesa (Noruega) per a xiquets de 5 a 8 anys, i Per què hi ha tantes pedres en el fons dels rius (Txad) per a xiquets de 3 a 7. Tots ells tenen el text en castellà, valencià i anglés.

    Baguls Contacontes





    Els baüls contacontes són un recurs d'animació lectora, creat per mestres d'educació infantil i primer cicle de primària. Hi ha 6 baüls, cada un amb una temàtica diferent.


Imatge presa de: http://laclasedeprimeroc.blogspot.com.es/2012/02/el-desvan-de-la-abuela.html 

  • Bagul dels animals 
        DESCARREGAR DOSSIER
        DESCARREGAR LLISTAT DE LLIBRES I MATERIALS
 
  • Bagul de l’art, música i poesia
        DESCARREGAR DOSSIER
        DESCARREGAR LLISTAT DE LLIBRES I MATERIALS
 
  • Bagul de la por
         DESCARREGAR DOSSIER
         DESCARREGAR LLISTAT DE LLIBRES I MATERIALS
 
  • Bagul dels sentiments
         DESCARREGAR DOSSIER
         DESCARREGAR LLISTAT DE LLIBRES I MATERIALS
 
  • Bagul de la multiculturalitat
         DESCARREGAR DOSSIER
         DESCARREGAR LLISTAT DE LLIBRES I MATERIALS
 
  • Bagul dels valors
         DESCARREGAR DOSSIER
         DESCARREGAR LLISTAT DE LLIBRES I MATERIALS
 
  • Bagul dels pirates NOU
         DESCARREGAR DOSSIER 

         DESCARREGAR LLISTAT DE LLIBRES I MATERIALS
 
  • Bagul dels contes de por NOU 
         DESCARREGAR LLISTAT DE LLIBRES I MATERIALS 



KitsCaixa Valors


http://obrasocial.lacaixa.es/deployedfiles/obrasocial/Enlaces/KitsCaixaValores/KitsCaixaValors_dossier_es.pdfhttp://obrasocial.lacaixa.es/ambitos/kitscaixavalores/kitscaixavalores_es.html El programa KITSCAIXA VALORS és un recurs educatiu elaborat per l'obra social de La Caixa dirigit a professors i alumnes d'educació primària (8-12 anys) amb la voluntat de reforçar des de l'escola els valors ètics i de convivència. El material educatiu consta de 3 kits independents per a treballar:

  • La identitat
  • La convivència                                                          Guia d'us
  • La responsabilitat


    + INFO                                                                         


    En la biblioteca del Cefire de València comptem amb dos KitsCaixa Valors, un en castellà i un altre en valencià.

    Els centres educatius poden accedir a un KitCaixa Valors, sol·licitant-ho en préstec per un període d'1 mes (el préstec es fa per kits individuals). 

    Bits de l’entorn

    Els bits d'intel·ligència o Targetes d'informació visual són unitats d'informació que són presentades als xiquets d'una forma adequada. Els bits són estímuls. El material gràfic és un estímul visual, però en la pràctica, va sempre acompanyat d'un estímul auditiu, que consistix a enunciar en veu alta el que representa.
    Un bit d'intel·ligència és un bit d'informació. La seua realització concreta es troba en la utilització d'una il·lustració o dibuix molt precís o una fotografia de bona qualitat, que presente una sèrie de característiques molt importants: ha de ser necessari, concret, clar, gran i nou.
    Podem fer servir velles revistes, calendaris, catàlegs o llibres que no ens importe tallar per a la realització dels bits. Si reservem una carpeta on guardar fotos grans i boniques que anem retallant de les revistes, prompte ens adonarem que comptem amb unes quantes que pertanyen a un mateix tema i amb les que podem crear una categoria de bits.
    Les imatges es poden apegar sobre cartolina blanca (grandària DINA 4 més o menys) i utilitzar-les dins de fundes de plàstic per a no espatlar-les amb l'ús. També es poden col·locar en fulles d'àlbum autoadhesives, que a més són reutilitzables.
    Els bits s'agrupen en categories que fan referència a un tema, i solen compondre un grup de 10 imatges o bits.
    Els bits es passaran als xiquets durant un segon cada u. Cada col·lecció de 10 bits es passarà de 10 a 15 vegades.
    En realitat, es tracta d'utilitzar el mètode que utilitzen els publicistes quan ens mostren els mateixos anuncis tots els dies. Moltes vegades pensem que no els prestem atenció i veiem que els xiquets mostren poc interés amb anuncis que no són de joguets. No obstant això, tots coneixem els anuncis de la televisió quan estem habituats a veure-la, encara que només siga un estoneta al dia. I els xiquets, no sols coneixen els anuncis, sinó que se'ls saben de memòria!
    És important tindre ben present que estos mètodes no pretenen ensenyar directament, sinó estimular les àrees cerebrals de la vista i l'oïda, i que cap bit constituïx un estímul tan important que haja que rebre-ho obligatòriament.
    Hi ha Bits d'Intel·ligència publicats per diverses editorials. En la biblioteca del CEFIRE de València tenim els bits d'intel·ligència de l'editorial EDEBE, en concret està disponible per a préstec la caixa Bits de l'entorn, núm. 3. Recomanable per a alumnes d'infantil.


Regletes matemàtiques de Antonia Canals




Són unes barretes de fusta de colors que representen els deu primers números naturals, els seus quadrats i els seus cubs. Els podem trobar amb les unitats marcades o sense marcar i també els podem trobar de plàstic. És preferible que no estiguen marcades perquè així es fomenta el càlcul mental al no poder anar comptant d'unitat en unitat.
En el Cefire de València tenim a disposició dels usuaris estes tres caixes:
  • La primera caixa conté les regletes numèriques o lineals on estan representats els deu primers números naturals: 1, 2, 3,…,10. S'utilitza durant tota la primària i fins als 12 anys.
  • La segona caixa conté els quadrats (les plaques) dels deu primers números. Des del quadrat de l'1 fins al del 10, que és la centena. Per a utilitzar a partir dels huit anys.
  • La tercera caixa conté les regletes cúbiques on estan representats els cubs dels deu primers números naturals: 1, 8, 27,…,1000. Ací també es manté el mateix color que la primera i segona caixa. Recomanables a partir dels deu anys.
  • Les regletes són un excel·lent material per a treballar els objectius en matemàtiques. En l'etapa primària i en l'etapa secundària. A més de ser d'una gran eficàcia per a la comprensió de conceptes, potencien les habilitats característiques del saber matemàtic.
    Podríem destacar com a principals objectius de les regletes matemàtiques els següents:
  • Ajudar els xiquets i les xiquetes a familiaritzar-se amb els números naturals, conéixer-los en profunditat i voler-los.
  • Experimentar i descobrir relacions entre els números, els seus quadrats i els seus cubs.
  • Visualitzar les operacions i afavorir la seua pràctica.
  • Fer estimació de resultats i discutir diferents solucions.
  • Fonamentar el raonament a partir de la manipulació.
  • Afavorir la imaginació dels números i la seua expressió verbal.
  • Adquirir agilitat en el càlcul mental.
  • Treballar la superfície i el volum.

    Jocs de taula
    Si vols vore els jocs de taula que tens a la teua disposició a la Biblioteca del Cefire de València, PUNXA ACÍ

     
    Tot açò i molt més en la Biblioteca del Cefire de València. Vos esperem!!!!!



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario